Μικροκομματικά παιχνίδια στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης

Μικροκομματικά παιχνίδια στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 5301/02.02.2012

Προς Υπουργό:
- Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας


Ο εμπαιγμός του Υπουργού Ανάπτυξης, που εφαρμόζεται στη Βόρεια Ελλάδα, δεν έχει τέλος. Μετά την πρόθεσή του για κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης και αφού πρώτα αφάνισαν το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ακολουθεί ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, όπου τα μικροκομματικά τερτίπια είναι άφθονα. Ο Οργανισμός παραμένει ακέφαλος και χωρίς διοίκηση, συσσωρεύοντας πλήθος προβλημάτων και προκαλώντας ταλαιπωρία σε επαγγελματίες και καταναλωτές.
Συγκεκριμένα, το αρμόδιο Υπουργείο ζήτησε την εισήγηση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης για τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού, έτσι ώστε να επικυρωθούν από τον Υπουργό Ανάπτυξης. Παρόλο, όμως, το γεγονός ότι τα μέλη αυτά ψηφίστηκαν ομόφωνα και απεστάλησαν στον Υπουργό, ο ίδιος αντί να προβεί στην επικύρωσή τους, αποφάσισε να ορίσει με δική του επιλογή άλλον Πρόεδρο στο Οργανισμό, αγνοώντας επιδεικτικά και παρακάμπτοντας την απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής. Το γεγονός αυτό είναι απόδειξη της μικροκομματικής τακτικής του Υπουργού Ανάπτυξης, δεδομένων και των επικείμενων εσωκομματικών αναμετρήσεων στο ΠΑΣΟΚ. Ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών, όμως, δεν μπορεί να γίνει όχημα προσωπικών και κομματικών φιλοδοξιών, όπως προσπαθεί να τον μετατρέψει, με τις ενέργειές του, ο αρμόδιος Υπουργός.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται ο αρμόδιος Υπουργός να προβεί στην επικύρωση, βάσει του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, της διοίκησης του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να προχωρήσει η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού; Απάντηση Υπουργείου